На чужині також липи цвітуть

пасічнику та бджоляру, пану Василю Демківу до ДН
 
На чужині також липи цвітуть,
верес також зацвітає.
Тільки гуцульського меду чомусь
кращого в світі немає.
Лети, маленька бджілка, через плай до гаїв,
Збирай мій сум, збирай мій спів міжвоєнних віршів.
Там де лани волошкові цвіли,
де колихалися ниви,
нині ідуть безкінечні бої
і вогняні з неба зливи.
Лети, маленька бджілка до Дніпра, до Дніпра,
лети в той край, лети - туди, де сьогодні жура.
Лети, маленька бджілка, до сестер і братів,
лети - жали, лети - жали січових ворогів.
Лети, маленька бджілка, до сестер і братів,
на пал вогнів, на грім дощів і вертайся у Львів.