як не крути броня

як не крути броня
навіяно музикою Оскара Строка "У старому саду"
 
Чуєш,
вона летить,
вправо, чи вліво, хить.
Нам від причастя, аж до нещастя,
лиш коротенька мить.
 
Як оживити сни
знають одні дощі.
сльози і краплі падають навпіл
сполом, на самоті,
 
в серці смуток живе,
човен в небi пливе,
не почує він
того сердця дзвін,
срібний човен,
лицар вдовин,
чуєш, вона летить.
 
Суша по всій землі,
де ви, дощі рясні?
З неба додолу, в душі не кволо,
кулі падають злі.
 
Серце немов горня,
варить любов щодня.
Кулю не спинить, лиш споловинить,
як не крути - броня.
 
В серці смуток живе,
срібний човен пливе,
не почує він
того сердця дзвін,
срібний човен,
лихом повний,
чуєш, життя летить...
 
світлина: Теодор Аксентович. Русинська дівчина зі свічкою. 1888.