Дума Жанни

Дума Жанни
дума Жанни напередодні страти
(31 травня 1431 р.)
 
На ніч у лузі травневому затишно.
Чутно, як місяць пливе.
Час моїм мріям збуватися пташкою
в небо нічне.
Ніч - моя матінко з тихою вдачею,
не умалити краси.
Час запитати себе так обачливо:
- хто ти єси ?
Нічка сягає від краю до обрію,
наче хода у сліпця.
Будь, моя мрія, такою хороброю,
будь до кінця.
Дай мені ніченька в тебе навчитися
вічно кохати лиш мить,
А на світанку у світ розчинитися,
хай пощастить.
Чую, близенько вже божиї янголи,
як оксамит голоси.
Знаю, що трави собі вже доглянули
краплі роси.
 
світлина:
 
Чарльз Фредерік Голді (англ. Charles Frederick Goldie; нар. 20 жовтня 1870, Окленд — пом. 11 липня 1947, Окленд) — новозеландський художник.
 
Жанна Д'Арк. 1896 р., Париж.