Стан душы



Ей хочацца ў мора акунуцца 
Чым глыбей у акеан заплыць.
Ей так хочацца ў вырай разам з птушкамі,
У нябёсы падняцца, нібы чайка ўзляцець. 

Думкі ў распалох разбягуцца,
Сэрца гарачай крывёю апячэ…
Затрымала каханне душу,
Зачапілі пачуцці яе.

Сціскае кулак дзявочая мужнасць,
Яна нібы чаромухай цвіце. 
І кожны тыдзень уяўляе сябе птушкай,
Як быццам бы зараз паспрабуе ўзляцець… 

Аўтар, Голуб К. П , чэрвень, 2014.