Если мечта летает...(на румынском языке) Dacă visul are zbor...

Nu mai sunt demult.
Acel naiv de eri,
Ce team iubit atât de mult,
În miraje de primăveri.
 
Nu mi-e deloc ușor,
Nu dau vina pe destin,
Dacă visul are zbor,
De ce sufletu-e-n chin?..
 
Totul are timp și loc,
Sunt mereu în căutare
Devastat sunt de noroc,
Și lipsit de alinare.
 
Gândurile mele,
Păsări călătoare,
Ești a mea tăcere,
Sunt a ta uitare...
 
Anton Barbu 04.07.2005