Надежда умирает... (на румынском языке) Nu mai am nici o speranță...

Nu mai am nici o speranță,
Că ne v-om vedea în viață,
Tu să știi copila mea,
Că sunt rădăcina ta.
 
Anii trec,subțire-i ața,
Și la multe nu fac față,
Te păstrez în gândul meu,
Și în suflet ești mereu.
 
Au să treacă zeci de toamne,
Eu mă rog la tine Doamne,
Să mi-o văd crescută mare,
Să mi-o văd pusă la cale.
 
Și iar doru-n vise vine,
Să te văd iar lângă mine,
Să-ți sărut iar obrăjorii,
Și apoi și ochișorii.
 
Și să te cuprind odat,
Copilașul tatei drag.
Tu ești cel mai scump odor,
Ești izvorul meu de dor.
 
Dac-așa mii dat de soartă,
Să-mi plâng dorul pe la poartă.
Poate m-ai erta cândva,
Că n-am fost alăturea.
 
Când plecat-ai spre Apus,
Toate lacrimile-am plâns...
 
Anton Barbu 2011