Э. Диккинсон "Под нож певца, внутри - Музыка" (Split The Lark)

Э. Диккинсон "Под нож певца, внутри - Музыка" (Split The Lark)
Под нож певца, внутри - Музыка
Чистых нот серебро,
Которым богато не каждое утро,
Не наскучит, как лютен перезвон.
 
Лишь отпусти — и для тебя,
Живым потоком хлынут звуки,
Багряным окропляя руки.
Теперь ты веришь, Фома?
 
Split the Lark — and you'll find the Music —
Bulb after Bulb, in Silver rolled —
Scantily dealt to the Summer Morning
Saved for your Ear when Lutes be old.
 
Loose the Flood — you shall find it patent —
Gush after Gush, reserved for you —
Scarlet Experiment! Sceptic Thomas!
Now, do you doubt that your Bird was true?