про журавля і коліщатко

Немає у війни кінця,
як у мережива початку.
Таке не звабить коліщатко
гніздо розбити журавлине,
як не запрошуй до сільця.
І ця журлива пісня лине,
так невгамовно, ясно, зримо,
що тричі збільшує серцям
туги і болю повні статки.
А в небі зорі - оченятки -
несамовито мерехтять
і мариться, що незгасимо.