Уходя,я больше не вернусь... (на румынском языке) Plecat, de-acum eu nu mă mai întorc...

Mi-e frică iar să mă deprind cu tine,
Din alte vieți solie trimițând,
Cândva-ți vei aminti de mine,
Roman ratat din visul cel plăpând.
 
Se furișa durerea,trezindu-mi amintirea,
Tot ce a fost mai drag,e scrum și vânturat de vânt,
Ascult cum clipele se duc,luându-mi și iubirea,
Și timpul nu mai este,vise și așteptări furând.
 
Privesc cum cade frunza ostenită,
Luându-și rămas bun de la această lume,
Și cade trist,îngândurată,ofelită,
Plecând cu-n ultim zâmbet soarelui care apune.
 
Acum ascult cum calcă pașii mei covorul,
Ca frunza care pică,simt cum se duce-al meu noroc,
De dorul tău,în cupe îmi înnec amarul,
Plecat de-acum, eu nu mă mai întorc...
 
Anton Barbu 12.03.2023