Хоть одиночество не знаю...(на румынском языке) Deși singurătatea n-o cunosc...

Singur sunt,și singur cred că voi rămâne,
Deși singurătatea n-o cunosc,
Cu insomnia mă lupt în nopțile păgâne,
Și-n toate caut sens,și caut rost.
 
În lipsă de sens mă-ntreb, ce rost,
Ce rost mai are, stau la gânduri,
Și dac-a fost...atâta a fost,
Cu lacrimi plouă printre rânduri.
 
Îți căutam surâsul tău viclean,
Ce se-ascundea după pleoape,
Năprsnic căutândul, nu-l găseam,
Iar noaptea privirii,vroia să mă-ngroape.
 
Iubito,te rog,nu fi așa zmuncită,
Ce fiară-n ochii tăi se-ascunde,
Grăbită și la infinit zgârcită,
Cu nepăsare-n soarta mea pătrunde.
 
Anton Barbu 27.02.2023