Edith Södergran. En önskan. Эдит Сёдергран. Желание.

Av hela vår soliga värld
önskar jag blott en trädgårdssoffa
där en katt solar sig ...
Där skulle jag sitta
med ett brev i barmen,
ett enda litet brev.
Så ser min dröm ut ...
 
Из всего нашего мира под солнцем
Желаю я лишь диванчик садовый,
Где загорает кот...
Где я бы сидела
С письмом у сердца -
Малюсенькой буквой.
Так вижу мечту я....