про одного гунна

Позаочі всяк східний вуй Атілла.
Мистецтво нищити - покликання нікчем.
На те у ластівки тендітне тіло -
аби крилом тримати небо, не плечем.
Життя стучить колесами по рейках,
доколи рейки розірвуться на шматки.
Невігласу портрет Шагала - рейвах,
що варто двічі насадити на штики.
І він насаджує, і він дратує
навколо себе все, вельмипихатий гунн,
без втоми бога поминає всує,
і безсоромно бенкетує серед трун.
 
Ежен Делакруа. Атілла, що зневажає мистецтво та Італію. 1838–1847