ЗАГУКАЕ АКОЛIЦЫ

Хутка знiмем зiмовае футра,
Пабягуць ручайкi-ланцужкi,
Зазiяе прастор перламутрам,
Замiгцяць аганькi-прамянькi.
 
Разарве Нёман з сiлай аковы,
Завiхраць хвалi шумныя ўдаль –
Бы стракаты дыван каляровы,
Паспяшыць, завiецца, як шаль.
 
Загукае аколiцы, клiчам:
– Воды вольныя смела нясу.
Край мой родны мяняе аблiчча,
Сустракаем сягоння вясну.
 
Пазлятаюцца птушкi у гнёзды,
Што пакiнулi з горкай слязой.
У час цяжкi, суровы, марозны
Варкавалi далёка – з тугой.
 
Прамянёк вытра слёзы зямельцы,
Iзумрудамi лес у вадзе
Заiграе ў праменях, засвецiць,
Месца ў сэрцах не стане нудзе.