Шлях

Шлях
Первое стихотворение на первом поэтическом сайте.
А было неплохо! Смешно,грешно и памятно-
"В рифму и не только!"
 
 
 
 
2014
 
Под сердцем колко,
Не спит мой разум.
И выбрать надо
Вселенский азимут
Мой компас врет,
фонарь не светит,
Протерлись сгибы
У карты-схемы.
Я вроде знаю,
Куда дорога,
Я потерялась
Совсем немного.
И я кружу
Окольным лесом.
Рюкзак тяжелый
С пол-жизни весом.
Нести нет сил
И бросить жалко.
В руках моих
Сомнений палка.
И я кружу
Окольным лесом.
И водит влево
Лукавым бесом
 
2023
 
Щось коле серце. Не спить сумління.
І шлях далекий хиткою тінню.
Та бреше компас, ліхтар не світить...
Де мапи всі, щоб путь намітить?
І ніби знаю, як прямувати,
Кружляю марно навколо хати!
І манівцями блукаю лісом...
Старезна торба гримить залізом-
Й покинуть шкода, і нести важко.
Та ще й непевних вагань баклажка!
Від магістралі -знов шлях кульгавий,
І водить вліво мене лукавий...