про музику Амадея та щиглика

про музику Амадея та щиглика
В.П.
 
На мить заснули в сніговім вбранні
церкви, майдани, барикади, віти,
і чують Амадео уві сні,
аби під бомбами не шаленіти.
Наразі час лютневих хуртовин
і у рояля клавіші застигли,
втім відголос у глибині судин
ятрить, неначе Амадея щиглик.
Лютує хуга, брьохкає "сапог",
від пуповини ріжеться майбутнє,
а Амадею хочеться удвох
в лютневій віхолі почути лютню.
 
/сапог - станковий протитанковий гранатомет​ спг-9/
 
світлина: Ірпінь. Палац Культури. Дарюс Мажинтас і Шопен. Квітень 2022.