за мотивами 32-го

за мотивами 32-го
Якщо переживеш мій щасний день,
коли кістки смерть порохом покриє,
офірний жереб випаде лишень
і ти прочтеш рядки ці з чорторию,
зрівняєш їх з перебіганням зим,
яке моє перо випереджало,
задля кохання, не заради рим,
що вище росту лицарів повстали,
ти припадеш на думку про любов,
як менше музи ти мене кохала,
як не побачив паростку альков,
де розважала інших ти чимало.
Шанують більше за любов поета,
аніж за рими до її портрета.
 
Світлина: Іван Крамський. Невідома. 1883