наспів Офелії

наспів Офелії
Перегорни своє горнятко,
Перегорни.
Покаже кавова печатка
хто без вини.
Наочне свідчення спасіння
Від самоти -
У кави присмак воскресіння
І гіркоти.
Напій невтішного кохання
Пече, пече.
Тим більше, як ковток останній -
У вир тече.
Якщо не віриш ти пророцтву
Нехай крутіж
Любов сховає із дівоцтвом
лілей поміж.
 
світлина: Джон Вільям Уотерхаус. Офелія. 1894.