чашидан

чашидан
Чашидан шӯриву талхӣ
Ба одам аз азал ояд
Басе қалбро тапиданҳо
Зи роҳи пурпечутоб ояд
Дидам дар роҳи хеш..
Пастиву ..баландиҳо
Буд торик чу шаб рӯзам
Зи ғами ...фитоданҳо
Чашидан шӯриву талхӣ
Ба одам аз азал ояд.
Надидам ,ҳеҷ калбе ,
Ки ба олам бе дарду ғам ояд..
 
Махфират Шукуҳӣ
14.20
06.01.2020