Из достаточного прошлого (на румынском языке) Din Destulul De Demult...

Din destulul de demult,
Din arhivele uitării,
Din depărtatul trecut,
Vin clipele ce m-au durut.
 
Prăfuita amintire extrag,
Ascunsă-n a inimii cotloane,
Și-un gând mă chinuie: ce să fac?
Să uit mă-mpiedică mii de prepoane,
Deși-n neant sa prăbușit,
Și cicatricea e adâncă,
Iubirea care sa sfârșit,
Mai sângerează încă.
 
Șuieră vântul printre pereți,
Triste doruri aducând,
Ascunse de tot și de toți,
Prin colțuri de suflet oftând...
 
Anton Barbu 29.12.2022