Глубокой осени закат...(на румынском языке) Amurg Adânc De Toamnă...

Noiembrie e pe sfârșite,
Amurg adânc de toamnă,
Tristețea cu semne grăbite,
Fericirea-mi distramă.
 
A obosit deja și toamna,
E foșnet de frunze și gânduri,
Iar dorul de tine mă-ndeamnă,
Să-ți scriu câteva rânduri.
 
Cu suflet rănit, dar plin de ispite,
Cu voce tremurândă și-ntristat,
Te-am chemat, te-am așteptat,
Dar așteptările par infinite.
 
Dorul și visul au înghețat,
Prin lumea tăcerii mai rătăcesc,
Și lacrima fierbe în tristul oftat,
Urându-te, încă te mai iubesc.
 
Anton Barbu 21.12.2022