Столько сказок прошло...(на румынском языке) Atâtea povești au trecut...

Această noapte-mi zmulge,
Speranțe și așteptări,
Și-n viață mi-aduce,
Doar lungi și triste uitări.
 
Sunt povești ce se duc,
Și povești care vin,
Ce apar într-o zi,
Și pier intr-o clipă.
 
Atâtea povești au trecut,
Atâtea povești o să vină,
A noastră sa dus...și demult,
Ne-a spus, că n-o să revină...
 
Anton Barbu 19.12.2022