Викрутаси зими

Викрутаси зими
Зимовий бал у світлі ліхтаря
Кружляли у міському вальсі
Сніжинки, наче щойно з вівтаря,
Ширяли в крижаному часі.
 
Занурюється місто у сніги,
Тягар зими впаде на плечі
Та сніжні викрутаси навкруги,
Дитячим забавкам доречні.
 
Кружляли день, кружляли цілу ніч,
Охайно сховане довкілля,
Згортали кучугури вздовж узбічч
І сипали своє пухнасте зілля.
 
А вранці серед згорблених гілок,
Світанок жевріє червоний
І боязко зробити навіть крок
У світ відбілено-морозний.