На замерлому склі малювати сонце даремно

На замерлому склі малювати сонце даремно
На замерзлому склі малювати сонце даремно.
Та без цього почнеш ти посмішку забувати.
Коли душам самотньо, то холодно нам і темно, -
Тануть, наче на віях сніг, всі колишні дати.
 
Ні слова, ні події не мають жодного змісту,
Вже ніхто і ніколи нічого не вЕрне нікому.
Я тиняюсь, як битий пес, по нічному місту.
Там, де крапка потрібна, час гаючи, ставлю кому.
 
Почуття замерзають взимку, немов троянди.
Вже нічого не вирішать знаки ті розділові.
Он блищать на ялинках в вікнах чужі гірлянди,
Й коло них помирають в корчах чужі любові.
 
І яка вже різниця: крапка, тире, чи кома?
Все одно в голові великий знак запитання.
На замерзлому склі малюю, що я удома,
І, неначе в дитинстві, вірю у те бажання.