Funerailles (М.Булгаков)

Funerailles (Оригинал М.Булгаков)
 
Почему ты явился не прошеным?
Почему ты не кричал?
Почему твоя лодка брошена,
Раньше времени на причал.
Под твоими ударами, я, господь -
Изнемог. Почему ты меня не берёг?
Почему он меня подстерёг?
В тот же миг подпольной крысою
Прекратят свой флейтный свист.
Я уткнусь головой белобрысою
В не дописанный лист…
 
Funerailles (пер. англ. Е.Ющенко)
 
Why have you come so unwelcome?
Why have you been so unknown?
Why has your boat been abandoned
To the dock forever alone?
 
God, I'm worn out with the burden,
Why have you left me unsafe?
Whay has he all to confront me?
Why is everything so insane?
 
Instantly they will keep silent
Their coward illegal tune,
Why do I have to put down
My blond head on the page so soon?