Весна...

Любій бабусі
Розстанули зимові самоцвіти,
Плачуть бурульки дзвониково з стріх.
Прийшла весна! Розквітли первоцвіти
І шовком запахів торкають легкий вдих.
Їх аромат наповнить душу щастям,
Любов торкнеться ледь рум’яних вуст.
Русалки одягнуть вінки з лататтям,
І в мавок під ногами чути хруст.
Небо блакитне вже, воно не сіре.
Дзюрчить струмок, не скований у лід.
І одягаються, мов наречені, в біле
Дерева, що дають солодкий плід.
Усе росте, квітує і буяє.
Це України пишний дивосвіт!
Нехай народу всьому нагадає,
Що неньки берегти природу слід!