Во мне ещё прошлое плачет...(на румынском языке) Trecutul ce mai plânge-n mine...

Trecutul ce mai plânge-n mine,
Și dragostea care măi doare,
Mi-aduce-n suflet doar suspine,
Și dorul ce îmi ia suflarea.
 
Căzând, se clatină cortina,
Culorile în negru-alb preschimbă,
Degrabă iarna o să vină,
Și soarta mea o va schimba.
 
Pustiul toamnei ne înseamnă,
Cu semne pure de melancolie,
.................................................
Și darnic le împarte...mie...ție...
 
Cu rătăciri și chinuri ne-ndurate,
Ce mă aruncă-n insomnie,
.................................................
Și darnic le împarte... mie...ție...
 
Chear dacă totu-i dor...și toate dor,
Tăcerile ce plâng la oră târzie,
..................................................
Indiferent le-mparte... ție...mie...
 
Anton Barbu 06.12.2022