Грустный осенний спектакль...(на румынском языке) Spectacol mohorât de toamnă...

Pe scena lumii lipsită de actori,
Spectacol mohorât de toamnă,
Fără aplauze...și fără flori,
Pre noi la joc ne-ndeamnă.
 
Cu ceață, cu moină, și ploi,
Ecoul cu vântul se joacă,
În mijlocul scenei, doar jocul e-n toi,
Și dragostea iar ne provoacă.
 
Suspinul ce se pierde, nemilos,
În plânsul frunzelor ce cad,
Cu ton imperativ și foarte serios,
Ne spune dur, că totul sa schimbat.
 
Vrem noi, or ba, ne face călători,
În zbor sublim dinnou să rătăcim,
De rând cu triștii zburători,
În zarea infinită să plutim.
 
Anton Barbu 07.12.2022