Время с нами играет...(на румынском языке) Cu noi se joacă timpul...

Cu noi se joacă timpul,
Amestecând cu râvnă,
Tot сe a fost și n-a fost ieri,
Cu plăzmuitul mâine,
Și-l toarnă -n acest azi,
Retorta nemuririi dizolvând,
Râzând de-a sa " ispravă".
Iar noi cu sufletul rănit,
Nimic,nimic nu înțelegem,
Ne batem...și nu ne facem rând.
O,timpule,de ce așa iești tu?..
Eternitate,îndurăte de noi,
Căci gluma ta,e timpul cel trăim...
Și clipa care vine,
Nu știm de-o vom trăi,
Iar clipa ce-a trecut,
Noi nu o mai întoarcem.
Scăpând de ieri,
Și rătăcind prin azi,
Calea spre mâine o pierdem.
Căci nu e nici ieri,
Cum nu e nici azi,
Precum și mâine nu e...
E doar o clipă, ce o trăim,
Acum...acum și nicidecum "cândva",
Cu zâmbet straniu și misterios,
Nemărginirea ne privește,
Hieroglifele iubirii iar ne mint,
Cătușele pe suflet îmbrăcând.
Cuvintele spuse,magia au pierdut,
Pustiul ne cuprinde...torturând,
Și visul,și chemarea,
Speranța și-așteptarea.
Invenția eternității e timpul,
E timpul care ne omoară,
Dar și ne face să trăim...
Grăbeștete, trăieșteți clipa,
Și cont de veșnicie ține...
 
Anton Barbu 06.12.2022