Моїй матусі

Моїй матусі
Моя матінко рідна,
Ти зростила мене.
А яка ти тендітна!
Як люблю я тебе!
Тихо, наче колосся
У світанковій млі,
Колихає волосся
Вітерець на тобі.
Твої очі прекрасні
Я згадаю завжди.
Ніжно-карі та ясні,
Наче промінь весни.
Ти ночей не доспала,
Ти зростила маля.
Казочки нам читала,
Рідна ненько моя!
Ти мені показала,
Що є сонце й весь світ.
Колискові співала,
Віддала первоцвіт,
Що в душі твоїй квітне.
Й не зав’не віки.
Це любов до дитини,
Що не гасне. І ми
Тебе любим безмежно,
Як і Бога-Отця.
Бо на світі єдина
Ти є, мамо моя…