Закат с ясной луной...(на румынском языке) Amurg cu clar de lună...

Amurg cu clar de lună,
Cu amăgiri și disperări,
Și visele se-adună,
Cu mii de întrebări,
N-am observat,
Când totul sa dus,
Printre-ntrebări,
Nici un răspuns.
Cu gest negândit,
Pustiul m-ademenește,
În sufletul obosit,
Doar tot ce-a fost ieri,
În sufletul rănit,
Dureri,dureri,dureri...
Nici un gând,
Nici un gest,
Nici o vorbă.
Doar dureri,
Doar oftări,
Doar tristețe...
Rămășiți de regrete,
Gonite de vânt,
Sunt în tristă tăcere,
Departe de astăzi,
Alături de mâine,
Și ziua de ieri,
Nu mai revine,
Plecată tu iești...
La fel și eu,
La gânduri stau,
Să plec or ba...
Dar stau în bar,
Și vinul tristeții sorbesc,
Păhar după păhar
Pe însumi să mă uit,
Și setea nu mi-o potolesc,
Singurătatea-și face cuib...
Plecat de tot,mereu...
De unul singur sunt.
Și timpul mi-aduce,-
Uitări și iertări,
Și-n așteptări,-
Dureri și tăceri...
 
Anon Barbu 05.12.2022