И не твоя вина...и не моя...2 (на румынском языке) (Și nu e vina ta...și nu e vina mea)

- 2-
Da lacrimile s-au sfârțit,
Credeam mi-am ispășit păcatu,
Mi-e sufletul întroienit,
Iubire ce-ai trecut,de ce mă chinui tu?
 
Mi se părea, păcatul m-a uitat,
Și nu e vina ta...și nu e vina mea,
Mi se părea,de toate am scăpat,
Dar mă cuprinde deznădejdea.
 
Nedumeririle mă năvălesc,
Iubire,ai fost?..de ce ai dispărut?
Îmi ies din minți când mă gândesc,
Îmi face festa soarta?..Și nimic mai mult?
 
Anton Barbu 29.11.2022