Ни осень,ни зима...(на румынском языке) (Nu e nici toamnă,nu e nici iarnă...)

E toamnnă târzie,
Și iarna-i aproape,
Nici tu,nici eu...nimeni,
Ce e asta nu știe,
În suflet se zbate,
Tristețea din mine.
Cu vuiet de vânt,
Frunza pică-n edem,
Ba soare-i,ba plouă,
Și crengile gem.
 
Nu e nici toamnă,
Nu e nici iarnă,
Ici colea ba ninge,
Ici colea ba plouă,
Inima-mi plânge,
Lacrima-i rouă,
Cu sufletul stins,
Pășesc în toamnă,
Și zâmbetul trist,
Vise răstoarnă.
..............................
E toamnă târzie,
Răspunsul nu vine,
Și nimeni nu știe,
Ce-i cu tine și mine...
 
 
Anton Barbu 27.11.2022