Листая фотографии в альбомах...(на румынском языке) (Prin albumuri cu fotografii...)

Prin albumuri cu fotografii,
Rătăcesc amintiri prăfuite,
Strigându-mă în nopți fără somn-să vii,
Să le ascult povestea netrăită.
 
A cui e vina?A mea?A ta?A noastră?
Cu un reproș-vedeți ce ați făcut...
Și vrem,sau nu...ne vom trăi năpasta,
Vom rătăci mereu în netrăit trecut.
 
Am și uitat ce... și cine a fost,
Și unde-ntr-un târziu a dispărut,
Cred nu a fost nicicând și niciodată,
Dar a fost...sunt sigur,și nu mai are rost.
Iar soarta să ne ierte n-a dorit,n-a vrut,
Și iar cu dânsa m-am luat la ceartă.
 
Ce sens au amintirile?Realu-și schimbă fața,
De unul singur chinui amintirea,
Căci tainele n-au adăpost la suprafață,
Spre-acest trecut mi-arunc privirea.
Un gând ce trece mai repede ca clipa,
Și mă-ntreb de ce...de ce timpul a murit?
Iar veșnicia din adins mi-a frânt aripa,
Și șubredă e soarta, și agățată e pe ață,
Dar ceasul sa oprit...sa supărat pe timp,
Sau poate el sa plictisit,să ne însemne viața...
 
Anton Barbu 26.11.2022