Де місяць в проміні палає?

Де місяць в проміні палає?
Де косовиця процвіта?
Де Божий світ як день світає?
Та доля в щасті розквіта.
Шукають браття шлях до волі,
Не спонукая обрій свій.
Та бачуть тільки злидні в долі,
Та мрії спогадів сувій.
Століття кров‘ю окропили,
Журба блукаючи не спить.
- Христос благаю дай нам сили,
Цей шлях нарешті захопить.
До краю вже музика панська,
Трембітой грає в унісон,
Хочь українська, хочь радянська -
Ця пісня тьмарить мій Херсон.
Степи могилами постали,
Брехня зозулею кує.
Козацькі душі вітром стали,
Коли їх, зрада в слід псує.
Грошима души отруїли,
Ганьба по всюди, торгаши.
Гебреї решту напоїли….
Стинає край моїй душі.
 
20.11.2022 р.