Давид і Голіаф

Давид і Голіаф
Назвися дуче, цезарем чи графом,
Чи президентом – тим, що творить кримінал.
В Біблійній сутичці Давида з Голіафом
Давно відомий кожному фінал.
 
Коли доходить діло до двобою,
У Бога уривається терпець.
Господь не з тими, хто приносить зброю,
А з тими, хто пасе в полях овець.
 
Він з тими, хто молотить стигле жито,
У кого руки в бруді й мозолях.
І хто будує храм, щоб в мирі жити,
А не прислужувать при схиблених царях.
 
Очолюй хоч гвардійців, хоч орду, цій
Наволочі небо сил не дасть.
Перепиши хоч сотню конституцій,
Та Біблію переписати – зась.
 
За що нам, Отче, вічне те митарство
Посеред даної тобою нам Землі?
Бо, щоб народ помазати на царство,
Його доводиться скупати у крові.
 
Секрету, це сказавши, я не видам:
В мого народу вдосталь є Предтеч.
Бо Голіаф воює не з Давидом,
Він проти Бога підійняв іржавий меч.
Фото: графіті бенксі у місті бородянка (україна)