з нами

з нами
Нам наснага до душі
і біда не коїться.
Наші руки - лемеші.
Наші любі - горлиці.
 
Берегти нам білий світ,
день і нічь з сузір′ями.
Нам на Спас дожати хліб,
а до Паски сіяти.
 
Всі пороги навкруги
подолаєм вільними.
Нам не страшні вороги
разом з божевільними.
 
З нами небо і земля,
журавлі і Хортиця,
з нами думи Кобзаря,
Бог і Богородиця.
 
Світлина: Свята Діва Марія Оранта. Софійський Собор.1011-1018 роки від РХ. Київ.