Потік

Середина 2000-х.
Рання весна. Спекотно, млосно.
Нам щось кажуть, нас не чують зовсім.
Показник успішності - вміння влучно навести цитату,
Слухняно сидячи, уважно конспектувати.
З минулого виринають голоси, і вони
Приводять нас у примарні письменницькі сни.
За сміливість писати - скепсис перших кафедральних видавців.
Ніхто не викорчовує штампи
Зі стосів банальних слів.
Нам пояснюють, що письменством жити не варто,
А стати талановитим - неможливо.
Графоманів - нещадно редагувати.
На землю падає злива,
І десять років потому
Я читаю навіть ті фанфіки,
В яких - суцільний треш,
Уважно шукаючи ознаки часу,
Бо їх - не зітреш.