Пам’ятаю ніч

Пам’ятаю ніч
Пам’ятаю ніч,
Зустріч віч-на-віч,
І нестримний жорстокий час.
Плив в країну мрій
За вікном сумний
Повний місяць, наче баркас.
 
Квіточки зірок
Заплели вінок –
В чорну косу нічних небес.
Люба, поясни,
Як мандрують сни
По маршрутам звичних адрес?
 
Тихо за вікном,
Голуб б’є крилом,
Та ліхтарне світло тремтить.
Мирно на плечі
Ти сопиш вночі.
Клятий ранок вкраде цю мить.
 
З ліжка здує протяг
Мій білет на потяг,
І зупиниться рух планет.
Не вбивай мене!
Знаю, ніч мине,
Наш останній спільний момент.