Варто чекати

Варто чекати
Я знаю, що сон розповість 
 
Мені про минуле забуте.
 
Торкнеться ледь чутно до вій,
 
Примусивши знову відчути
 
І простір, і час, і буття, 
 
Звиваючи нерви в стежини, 
 
З яких вже нема вороття. 
 
І тануть сліди, мов крижини, 
 
Моєї свідомості й мрій, 
 
Які, ніби досі не знали, 
 
Що стихне вночі буревій
 
Думок, тих, що вдень закипали. 
 
Сон тихий мине, і тоді 
 
Заповнять думки всі шпаринки.
 
Шаленим цунамі надій
 
Прилинуть сюжети, картинки. 
 
Безмежні кордони буття 
 
Відкриються... Досить чекати!
 
В натхненні нема вороття — 
 
Убралися образи в шати 
 
І линуть до тріпотних вій.
 
Я знаю, що сон — лише мій…
 
І ночі лиш варто чекати.
 
 
 
/Графика автора/