Edith Södergran. Dagen svalnar. IV. Эдит Сёдергран. День остывает. IV.

Du sökte en blomma
och fann en frukt.
Du sökte en källa
och fann ett hav.
Du sökte en kvinna
och fann en själ –
du är besviken.
 
Ты искал цветок
И нашёл плод.
Ты искал ключ
И нашёл море.
Ты искал женщину
И нашёл душу -
Ты разочарован.