Не о себе

Не о себе
Вот уже на пенсии год.
Всё идёт своим чередом.
Не купил себе я завод,
не построил я себе новый дом.
 
А мои дела, как у всех.
Всё, что надо, есть у меня.
Мне хватает семейных утех.
И скучать не дает мне жена.
 
фото автора
 
Вик Бељаков
Не о себи
 
Година већ од пензионисања.
Све иде устаљеним током.
Нисам купио фабрику.
Нисам саградио нову кућу.
 
Моји послови као у свих.
Све што ми треба, имам.
Имам свој дом, породицу.
Жена ми не дозвољава досаду.
 
Превод на србски језик: Веселинка Стојковић