про Мадонну простибіг та Shiele

про Мадонну простибіг та Shiele
Сьогодні ніч, як незбагненний біль.
Відпустить лиш на мить і так прошиє.
Так припече судома божевіль,
як Немовля з Мадонною у Шилє.
І ти не спиш. І ти іще живий.
Чи просто не навчився умирати.
Чи просто стиглий місяць восковий
ще не палає, як ліхтарик страти.
Як хочеш ти дізнатися, про що
болить цієї ночі незбагненно,
простибіг не проси собі щедрот,
лише комонно, вогненно, надхненно,
так просто оком в очі зазирни,
вперш Немовляті, а затим Мадонні,
і без останку в болі розчинись,
чи стань камінчиком на дні безодні.
 
світлина: Egon Shiele. Mother and Child (Madonna). 1908