Чому?

Чому?
Чому усюди бачу я війну?
Невже усі митці її малюють?
У суміші колорів я тону.
І хиткість стін і рам мене хвилює.
То колір страху- сизий і слизький.
То колір розпачу- вогненний і червоний.
То колір смерті. Вправні ці мазки.
І пишуть епітафії ворони.
По снігу білому їх чорнії сліди.
Не тане сніг.Вкарбовується в тіло
Землі.І штрих-пунктир біди...
Щось невагоме в прірву відлетіло...
Стаю в рядок я з привидами дня,
Які крокують.Маски занімілі...
Я відчуваю: фальш і западня.
І запах тліну. І кутки у цвілі...
Розривом біля скроні рве мазок,
Широким пензлем виконаний вміло.
І обірвався раптом трос-зв'язок.
Я відчуваю, ніби вп'явся в тіло....
Підлоги трясовиння... Звуки злі,
Що линуть із динаміків, - потворні.
То снів страшних і вибухів землі -
Війни пейзажі хижі бутафорні.
 
 
Фото з галереї мистецтв Сопоту,Польща