душа з душею зашушука

Весною повінь на Десні,
пливуть і луки і причілки,
і повертають уві сні
у повоєнні Новосілки.
 
Ще квітень сонцем не прибрав
переддосвітню холоднечу,
і журавлиця і журав
в гнізді насиджують малечу.
 
Тече Десна і сон тече.
Весіннє небо - синє, синє.
Шкарупу видавить плече.
і журавля політ постигне.
 
Вода нахлине і спаде,
зубрівка зацвіте по луках,
і так не поспіль, де-не-де,
душа з душею зашушука.