Гданський лев

Гданський лев
Ти хочеш збудити лева,
Того, що так міцно спить?
Де ллється вода кришталева...
Здається - прокинеться вмить!
Здійметься на дужії лапи
І світ сповістить він про те,
Що з левом не слід загравати,
Що сонце таке ж золоте.
Що царською диво-ходою
Мін місто обходить вночі,
І може зустрітись з тобою.
Ти слухай його, помовчи!
Тоді він відчує повагу
До міста старого, повір.
Бо й сам поважає відвагу,
Він сильний і лагідний звір!
Легенди чарівного Гданську
Тобі муркотітиме він.
Покаже він вежу гігантську,
Красу всіх відновлених стін...
В обличчя він знає будинки,
(Тебе проведе поміж них),
В костьолі - прадавній годинник
І лики істот неземних...
А ранком на площі казковій
Він знову до ночі засне.
І в теплій імлі світанковій.
Той сон обіймає й мене!
Як хочеш розбурхати лева,
Прийди в надвечір'я туди,
Де казка живе кришталева.
Де Гданську старого сліди ...