Синя чайка

Синя чайка
Розмовляю я з синьою чайкою,
Синє небо тримаю в долонях.
Напуваюся легкістю надзвичайною.
Повертаюсь за сонцем, як сонях.
 
Знаю сотні відтінків синього-
Від молочно-холодного, до неосяжного,
Ультрасинього, ультрасильного,
Ніби вікінга очі відважного.
 
Знов малюю водою солоною-
Чи то море позичило,чи то сльози?
І здається чайка іконою,
Бо не вірити їй я не в змозі!
 
Все піщинки рахую ранками.
Вечорами милуюся дюнами.
А хмаринки легкими фіранками.
Над зірками куйовдяться юними.
 
Позичаю у сонця червоного
Яблуневої сочної стиглості.
І у вітра питаю солоного:
Де шукати небесної милості?