Якщо немає Сонця

Якщо немає Сонця
Якщо немає Сонця, то варто стати ним.
І вказувати напрям людcьким серцям земним.
Нагадувати вранці про днів шалений лет.
Про мрії, що сплітає нам ультрафіолет.
А ввечері - про сито, щоб сіяти думки:
Важкі - в плетену скриньку, а в ситечко - легкі.
Просіявши крізь сито, їх посадити там,
Де з сонячним цілунком радітиме садам,
Полям, морям і горам небесний дивокрай.
Плекати їх натхненням, зростивши власний Рай.
Якщо немає Сонця, то Місячна пора
Тобі плестиме в коси чарівну пектораль.
І ти вночі посадиш оті тяжкі думки.
Бо в місячному сяйві ті зійдуть залюбки.
Та проростуть корінням до пекла, до глибин.
Сховаються у нішах таємних порожнин.
Серпанком млявих рішень зависнуть біля ніг
Невпевненість і туга. І ніч, як оберіг,
Тобі навічно вручить той золотавий лук
І викарбує світлом своїх чарівних рук
Таємнеє послання про Сонце і про те,
Хто промінь в душах має і серце золоте.
Якщо немає Сонця, то варто стати ним.
І вказувати напрям людcьким серцям земним.
 
Sopot