В СЕРЦЯХ І ДУШАХ ЛЮТИЙ ЩЕ ТРИВА...

В СЕРЦЯХ І ДУШАХ ЛЮТИЙ ЩЕ ТРИВА...
В серцях і душах лютий ще трива,
Так холодно, як в той жахливий ранок.
Хоч літо .Й зеленіє вже трава,
Та не забути той страшний світанок...
 
Черешні пахнуть ,достига баштан,
І квіти ароматами чарують...
Та серцю все не радість...а обман,
Коли гримить і люд простий катують...
 
Коли в Дівчат не з квіточок вінок,
А голови лиш каски прикрашають.
Вони не скоро стануть у танок,
Бо у боях воюють -захищають...
 
А Юнаки не з шахами сидять,
І не в футбол на стадіоні грають.
Зі зброєю в руках за нас стоять,
Наші життя собою прикривають .
 
І Татусі не з кошиком в руках,
З дітьми гриби та ягоди збирають .
А тихо розмістились по лісках,
Із засідки по ворогам стріляють...
 
Не колискову Мами уночі
Співають ніжно донечці чи сину,
Тримають міцно на своїм плечі
Завжди напоготові Джавеліну.
 
І Дідусі не з вудками в руках
З онуками рибачать спозаранку..
А з ненавистю дикою в очах
Бомблять орду з броньованого танку.
 
Не з мискою тепленьких пиріжків
Бабусі тепло рідних зустрічають.
В підвалах для орди, для хижаків
В пляшки коктейлі дружно розливають.
 
А Діти бавляться вже не в ляльок,
Не в різні ігри на подвір'ї грають,
Нарвали вишень й продають кульок,
На байрактари хлопцям заробляють.
 
Коли уся країна встала так,
Коли в очах вогні горять-палають,
Ніякий танк ,ракета чи літак,
Її ніколи ,рідну, не здолають.
 
З землі ми проженемо все лайно,
З колін країна встане зовсім скоро,
Ми відбудуєм знищене майно,
І заспіваєм пісню Миру хором .
 
І защебече дзвінко соловей,
Підніме віти стомлена калина.
Ми будем найщасливіші з людей,
Для кожного настане ця година!
 
І сонце вийде вже з-за сірих хмар,
І джерельце заб"ється з -під каміння,
Не буде чвар і страху, і примар...
Потрібно лиш краплиночку терпіння.
 
Веселка все у різні кольори
Так пофарбує, що аж дух захопить!
Почуєм сміх і голос дітвори,
Він всі серця скалічені розтопить!
 
Хвала і шана нашим воякам,
Хай Бог оберігає їх повсюди.
Подяка їхнім матерям, батькам,
Що виростили і з них вийшли Люди.
 
*. *. *
А тих, кого забрала ця війна,
Ми всіх у серці будемо тримати...
Земля їм пухом ,їхні імена
З пошаною ,клянемось, пам'ятати .
22.07.2022р.