Книга Буття
«І відділив Бог світло від темряви.»
(Книга Буття 1:4)
Нас історично біда єднає -
Всі ріки в русло течуть Дніпра.
Туди, де світла не вистачає,
Тримає шлях батальйон добра.
Серед розтрощеного каміння
Триматись гурту – єдина втіха.
Найважливіше в житті уміння –
Не оминути чужого лиха.
Промінь надії здолає морок.
Народна заповідь повсякчас:
Чим більше звірств чинить лютий ворог,
Тим більше людяності у нас.
Така дорога вже нам судилась -
Крізь біль чтимо Божі Заповіти.
І на місцях, де орда бісилась,
Крізь доль уламки проб’ються квіти.