Сопотські Човники

Сопотські Човники
Cопотські човники...Жовте...блакитне.
І прапорці на кормі пломеніють.
Щось таке торкнуло, тепле і рідне...
Балтики дивні простори синіють.
"Kochana moja" зі смугою ніжной,
Як наречена на жовтім пісочку.
В світлі яскравому так дивовижно -
Ніби на човник наділи сорочку!
Чом вас люблю я, човники милі?
Ніби рідненькі ви мені стали.
Вас зачекалися бурі і хвилі.
Далі з вітрами вас повінчали.
Я зупинилась...А прапор тріпоче.
Ніби морзянку вітрець вибиває.
Ніби мені розказати щось хоче.
Те, що на світі ніхто ще не знає,
Ті таємниці підслухав у моря,
Та водоплеском сивим шепоче.
Ранок визбирує дрібнії зорі,
Їх на бурштин в моря вимінять хоче.
Сопотські човники...Линуть з вітрами
Мрії про дім і дороги з чужини.
Хмар височіють білії брами.
Точно такі, як в моїй Україні.
 
Диптих "Сопотські Човники" 999 копія, акрил